De repertoire

Repertoire van Gospelkoor Amfora

Gospelkoor Amfora brengt Afro-Amerikaanse gospelmuziek. In onze liedjes kun je het evangelie, ofwel de blijde boodschap van Jezus terugvinden! Dat betekent dat we gospelsongs op verschillende manieren naar voren kunnen brengen. Een gospelkoor zingt om God te prijzen, echter Amfora maakt daar een swingend feest van!

Gospelkoor Amfora beschikt over een uitgebreid repertoire waaronder moderne black-gospel, Nederlandstalige gospel en soulnummers. Uiteraard kunnen we er ook een heerlijk mix van maken!

Gospelkoor Amfora kid´s

Amfora beschikt ook over een gospel kinderkoor. Dit koor wordt gevormd door 25 kinderen tussen de 4 en 14 jaar. Wij zijn van mening dat kinderen door middel van muziek begeleid kunnen worden naar de positieve kant het leven. Het repertoire van Amfora Kid´s omvat liederen en muziek van verschillende en uiteenlopende culturen waaronder folk, pop, christelijke en spirituele muziek.

kinderen zingenBij gospelkoor Amfora Kid´s wordt een duidelijke focus gelegd op het zingen. Op die manier proberen we dan de innerlijke kracht van de kinderen naar boven te halen. De kinderen leren door middel van oefeningen, ademhaling en toonvorming hun zangtalent te uiten. Omdat het lichaam bij het zingen als instrument fungeert worden de liedjes innerlijk ervaren. Wanneer kinderen zingen heeft dit zijn voordelen op andere gebieden van het leven. Kinderen verbeteren bijvoorbeeld ook het luisteren, lezen en schrijven.

Het kinderkoor kan voor diverse doelen worden ingezet. Het koor is bijvoorbeeld een uitstekende afwisseling tijdens kerkdiensten of voor concerten en evenementen. De Amfora kid´s zijn alleen maar beschikbaar in weekenden en tijdens de feestdagen. We willen er namelijk zoveel mogelijk voor zorgen dat het schoolonderwijs hier niet te lijden heeft. Lees ok Gospelfeest 2020

Tips voor ouders

Vooral tijdens de zomervakantie is het deelnemen aan een gospelkoor heel leuk en interessant. Ook als ze nog nooit in een koor gezongen hebben. Ze leren tijdens de zomerworkshop alles op muzikaal gebied. Dit houdt in dat ze kennis gaan maken met verschillende instrumenten en deze ook leren spelen. Daarnaast zullen ook samen met de andere kinderen hun zangtalent ontwikkelen. Sommige zijn daar zelfs heel goed in!

tip voor oudersU kunt uw kind hier op gospelkooramfora.nl via het inschrijfformulier bij ons aanmelden. Om deel te nemen aan de zomerworkshop worden geen kosten in rekening gebracht. Echter er wordt wel van de kinderen verwacht dat ze minimaal drie keer per week bij ons aanwezig zijn. Dit is van groot belang. Na afloop van de workshop zullen de kinderen namelijk een optreden geven op het stadsplein van Deventer waar wij gevestigd zijn.

De kinderen zullen voor dit optreden door ons van de speciale gospel kleding worden voorzien. Het is echter aan de ouders om deze kledingstukken weer schoon aan ons te retourneren. Wilt u meer informatie over hoe uw kind deel kan nemen aan de zomer workshop? Neem dan telefonisch contact op met Jennie Koenemans. Zij zal u graag van alle nodige informatie voorzien.